Köpek Maması Rize

 Köpek Maması Rize

Karadeniz’in güzide bir şehri olan Rize’de köpeğiniz için en uygun mamayı almanız için bilmeniz gereken birkaç durum vardır. Köpek beslenmesinde mama önemli bir yer tutar. Bunun nedeni köpeklerin beslenmesin de alması gereken içeriklerin olması ve bunları en iyi mamaların karşılamasıdır. Bazı köpek sahipleri satılık yavru köpek köpeklerine mama yerine ev yemekleri veya ev yapımı mama verirler. Fakat bu uygun bir beslenme değildir. Öncelikle köpeklerin bizden farklı bir beslenme şekiller vardır. Bu yüzden bir insanın yediği besinlerin hepsini elbette yiyemezler. Bizim için yararlı olan bazı besinler onlar için zararlı dahi olmaktadır.

Ev yapımı mamalar ise köpeklerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamazlar. Yapılan ev yapımı mamalar genel olarak deneme yanılma yoluyla köpeğinize vermeniz gerekmekte ve sonuçlara bakarak uygun mamayı hazırlamanız gerekmektedir. Fakat eğer beslenme konusunda uzman değilseniz bunu yapmamanız gerekmektedir. Çünkü bu deneme yanılma aşamalarının birinde köpeğinize zarar verme ihtimaliniz vardır. Bu yüzden yapmanız gereken köpeğiniz için en uygun mamayı almaktır. Peki, en uygun mama nasıl olmaktadır ve nasıl anlaşılır?

Köpek maması Rizealınırken bilinmesi gerekilen bazı hususlar vardır. Örneğin bir köpek mamasında olması gereken ve olmaması gereken içerikler vardır. Bu yüzden mama alırken bu içeriklerin bilinmesi ve buna göre mama alınması gerekilmektedir. İçerikler mamanın kimliği biçimindedir. Eğer besinler satılık köpek  hakkında az da olsa bilginiz varsa en uygun mamayı daha iyi seçebilirsiniz. Bir köpek mamasında olması gereken ilk içerik yüksek protein içeren et besinizdir. Köpekler etçil canlılardır ve bolca et tüketmeleri gerekmektedir.

Et onlar için doyurucu ve lezzetli bir içerik olmaktadır. Ayrıca etçil olan bir hayvan içinde en önemli besin kaynağıdır. Mamalarda olmaması gereken içeriklere değinirsek: et yan ürünleri, yüksek glisenik endeksi bulunan içerikler, mısır gluteni bu içeriklerin başında gelmektedir. Et yan ürünleri normalde bir mamada olmaması gereken fakat mamanın fiyatının ucuz olması için mamaya konan içeriklerdir. Bu ürünler hayvanın kullanılmayan kanat, kan, boynuz, kemik gibi parçalarıdır. Besin değerine sahip değillerdir ve kullanılmamaları gerekmektedir.

Yüksek glisenik endeksi bulunan içerikler ise buğday, mısır ve pirinç gibi tahıllardır. Fakat tahıllar zararlıdır demek değildir bu. Sadece tahıl oranı fazla olan mamaların kullanılmaması gerekmektedir. Tahıllar az oranda kullanıldığında yararlı olsalar da çok kullanıldığında köpeğin vücut satılık köpek yavrusu fonksiyonlarının bozulmasına neden olurlar. Sindirim ve boşaltım başta olmak üzere vücut fonksiyonlarının iyi çalışmasını engellerler. Bir köpek mamasında olması gereken olması gereken besin değerleri ise protein, mineral, vitamin ve yağdır. Protein vücut yapısını koruyan ve onaran bir içeriktir.

Antikor üreterek vücudu mikroplardan ve enfeksiyondan korur. Ayrıca vücut yapısını korumak için hücreleri onarır ve yeniler. Mineraller vücut yapısının direncini artıran içeriklerdir. Vücut yapılarının daha sağlam ve iyi şekilde çalışmaları için çalışır. Vücut yapılarını kontrol eder, onarır ve yardım ederler. Vitaminler ise vücut fonksiyonlarının yapısına katılarak vücut organlarının daha iyi çalışmasını sağlarlar. Bu içerik sayesinde vücut organ ve sistemleri görevlerini tam olarak yerine getiriler. Yağ ise vücut için gerekli olan enerjiyi sağlar.

Eğer kullandığınız mama sonucunda köpeğiniz hiç yemiyor ya da aşırı yiyorsa ve bunun sonucunda hızlı kilo değişimi yaşanıyorsa bu bir sorundur. Ayrıca ağız sağlığının bozulması, aşırı tüy dökülmesi, uyuşukluk halinin devamlılığı, sindirim ve boşaltım sisteminin bozulması ve sağlıksız bir görünüş de mamanın kalitesizliğini vurgular. Bu yüzden mamanın kullanımından sonra gözle görebildiğiniz olumsuz değişikliklere dikkat edin ve bunlara göre mamayı değiştirin. Bu sayede Rize’de en iyi mamayı bulabilir ve alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Maması Sakarya

Köpek Maması Şanlıurfa