Gemon Tuna ve Okyanus Kedi Konservesi

 Gemon Tuna ve Okyanus Kedi Konservesi

Kedi ve köpeklerin sağlıklı yaşamları ve sağlıklı gelişimleri için çok önemli bir husus olan beslenme konusunda piyasada birçok marka ve bu marka adlarının altında üretilmiş birçok ürün bulunmaktadır. Sahip olduğumuz kedi ya da köpeğimiz için sağlıklı ve dengeli bir beslenme istiyorsak beslenmesine satılık köpek özen göstermeliyiz. Kedi ya da köpeklerin beslenmesinde mamaların yeri önemlidir. Çünkü evde kedi ya da köpeklerin tüm ihtiyaçlarına hitap edebilecek şekilde gıdalar hazırlamamız imkânsızdır. Kedi ya da köpeğimiz için evde kendimiz yemek hazırlıyorsak bile evimizde bulunan gıdalar kedi ve köpeklerin tüm ihtiyaçlarını karşılamayacağından haftada en az 3-4 kere ihtiyaçları olan besinleri alabilmeleri için hazır mamalardan kullanmamız gerekmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi piyasada birçok mama markası bulunmaktadır. Kedi ve köpeğimizin sağlığını düşünüyorsak bir mama almadan önce bu mama markalarının ne şartlarda üretim yaptıklarını, kullandıkları hammaddeleri vs. araştırmamız gerekmektedir. Hiç araştırmadan gidip herhangi bir mama satın almak kedi ya da köpeğimizde geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabilir. Çünkü piyasada çok farklı kalitelerde mamalar bulunmaktadır ve kalitesi düşük mamalar da kedi ya da köpeğimiz için sağlıksız bir besin olacaktır. Kedi ya da köpeğimizin sağlığını düşünüyorsak sırf mama yedirmiş olmak için hiç araştırmadan, soruşturmadan gidip en uzun mamayı tercih etmemeliyiz.

Kalitesi düşük mamaların çoğunun içerisinde çok az miktarda et ve yan et ürünleri kullanılmakta olup şeker ilaveli ve %80-%85 oranındaki yüksek su içeriği ile üretilmektedir. İlave şekerde kedi ve köpeklerde diyabet hastalığına yok açmaktadır. Mama alırken mutlaka hepimiz içeriğinde ne olduğuna bir göz atmışızdır. Genelde mama neyliyse içeriğinde o yazar. Yani aldığımız mama tavuklu ise içeriğinde satılık yavru köpek tavuk eti, sığır etliyse sığır eti, balıklıysa balıketi gibi. Birçoğumuz mamaların üzerinde bu yazan etlerin bizim evimizde tükettiğimiz etlerin aynı kısmından ve bizim de tüketebileceğimiz türden et kullanıldığını sanmaktadır.

Ancak durum böyle değildir. Genellikle kedi ve köpekler için üretilmiş mamalarda hayvanların kalp, akciğer, böbrek, dalak gibi insanlar tarafından tüketilmeyen kısımları kullanılmaktadır. Bazı markalarda ise kullanılan etin özellikleri detaylı bir şekilde % olarak belirtilerek yazmaktadır. Bu tür markaları kullanırsak en azından mamanın içerisinde tam olarak neler olduğu hakkında bilgi sahibi oluruz. Mama üzerinde sadece nemli olduğu yazıyorsa bilin ki bu mama o hayvanın insanlar tarafından tüketilmeyen kısımlarından üretilmiştir.

Gemon Tuna ve Okyanus Kedi Konservesi içeriğinde kullanılan balıketi ve diğer hammaddeler özenle seçilmiş olup kediniz için güvenle kullanabileceğiniz bir mamadır. Gemon markası tüm ürünlerinin içeriğinde kullandığı tavuk eti, kırmızı et, balık, karides ve diğer deniz ürünlerini titizlikle seçerek kedi ve kopeklerin kullanımına sunmaktadır. Gemon Tuna ve Okyanus Kedi Konservesi kedilerin bayılarak yediği tuna balığı ve okyanus balığı etlerinin karışımından hazırlanmıştır.

Konserve içerisinde kullanılan sos ve jöle kedilerin damak tadına uygun katkı maddesiz ürünlerden üretilmiş olup hem kedinizin mamayı severek yemesini hem de kedinizin su ihtiyacının büyük bir bölümünü satılık köpek yavrusu karşılamaktadır. Gemon Tuna ve Okyanus Kedi Konservesinin içerisinde bulunan taze tuna ve okyanus balığı eti kedinize %100 dengeli beslenme olanağı sunar. İçeriğinde tuna ve okyanus balığı etinin haricinde tahıllar, mineraller, bitkisel proteinler ve vitaminler bulunmaktadır.

Gemon Tuna ve Okyanus Kedi Konservesi %8 ham protein, %6 ham yağ, %4 ham lif, %2,5 ham kül, %0,35 kalsiyum, %0,25 fosfor, %0,20 sodyum ve %80 nem içermektedir. Ayrıca 1 kg. Gemon Tuna ve Okyanus Kedi Konservesinin içerisinde 2500 IU A vitamini, 250 IU D3 vitamini, 5 mg. E vitamini ve 1,2 mg. da bakır içermektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Maması Rize

Köpek Maması Sakarya

Köpek Maması Şanlıurfa