Köpek Maması Samsun

 Köpek Maması Samsun

Karadeniz’in güzel şehirlerinden olan Samsun’da yaşıyorsanız ve köpeğiniz için en iyi beslenmeyi sağlamak istiyorsanız bilmeniz gereken bazı şeyler vardır. Bunlardan biri köpek beslenmesinde önemli olan mamalardır ve bu mama kesinlikle Köpek Maması Samsun ürünüdür. Kimi köpek sahibi ev yapımı satılık köpek mama yapsa da bu yanlıştır. Çünkü köpekler için gerekli besinleri karşılayan yegâne besin kaynağı mamalar olmaktadır. Ama mama alırken de bilinmesi gerekilen bazı önemli durumlar vardır. Bu durumlar karşılanmazsa köpeğinizin beslenmesi tam olarak karşılanmayacaktır.

Peki, bir köpek maması nasıl olması gerekmektedir? Neden ve yapımı mama kullanmamalıyız? Kalitesiz mama kullanma sonuncu neler olur? Öncelikle ev yapımı mamalardan bahsetmek gerekilir. Bazı köpek sahipleri hazır mamalara olan güvenlerini yitirdiklerinden hazır mama yapma girişinde bulunurlar. Fakat bu uygun bir çözüm değildir ve beslenme konusunda uzman değilseniz yapmamanız gerekmektedir. Bunun nedeni köpek beslenmesi uzmanlık gerektiren ince bir konu olmasıdır.

Öncelikle köpeğinizin ihtiyacı olan besinleri ve besin değerlerini bilmeniz gerekmektedir. Köpeğinizin ırkına ve yaşını dikkate alarak hazırlamanız gerekmektedir. Bunlar da uzmanlık gerektiren konulardır. Denemle yanılma yoluyla bulunan ev yapımı köpek mamalarını yaparken bu denemelerden birinde köpeğinize zarar verme olasılığını unutmayın. Bu tür örnekler vardır. Bu yüzden yapmanız gereken güvenilir hazır mamalar almaktır ve birkaç püf noktayı bilirseniz en uygun mamayı alabilirsiniz.

Bir köpek mamasında olması gereken içerikler bellidir. Bu içerikler artabilir azabilir. Ama ana içerikler değişmez. Bu içeriklerden biri ettir. Köpekler kurt soyundan gelen etçil canlılardır ve avcılar tarafından evcilleştirdiklerinde de şimdi de aynı özelliği göstermektedirler. Bu yüzden bolca et yemeleri satılık köpek yavrusu gerekmektedir. Diğer bir konu ise mamada bulunan tahıl oranıdır. Mamalarda kullanılan buğday, mısır ve pirinç gibi tahıllarda yüksek glisenik endeksi bulunur. Bu köpeğinize zarar verebilecek bir içeriktir.

Genelde protein dengesini sağlamak için pirinç kullanılabilir. Bu sorun oluşturmaz. Fakat tahıl oranı çok olan ve sadece tahıldan oluşan mamaları kesinlikle almayınız. Mısır glüteni aynı şekilde çok kullanıldığında zarar veren içeriklerdendir. Ayrıca mama alırken gördüğünüz hayvansal yan ürünlerden olan ey yan ürünlerinden de kaçınmak gerekilir. Et yan ürünleri hayvanların normalde atılması gerekilen yerlerinden yapılır. Bunlar tüy, boynuz, kemik, kan, kanat gibi içeriklerdir. Sonuç olarak bir mamada olmaması gereken şeyler:


Bir köpek mamasında bolca olması gereken içeriklerden biri protein içeriğidir. Protein hayvan beslenmesi için çok önemli olan bir içeriktir. Yaraların iyileşmesi için çalışır. Görevlerine bakacak olursak: antikor satılık yavru köpek üretimi, enzim üretimine yardımcı olmak, hücre onarılması ve hücre yenilenmesidir. Bu görevler sayesinde vücudun mikrop kapmasını engeller ve yaraların enfeksiyon kapmamasını sağlar. Normal bir köpek mamasında olması gereken protein oranı %7,5 ile 12 arasında olmalıdır en az.

Fakat eğer köpek ırkının büyük bir ırk ise bu oran %30’a kadar çıkabilmektedir. Vitaminler vücut fonksiyonlarını çalışmasına yardım eden içeriklerdir. Vitaminler sayesinde vücut fonksiyonları görevleri tam olarak yerine getirir. Her köpek ırkının farklı vitamin desteklerine ihtiyacı olabilir. Örneğin kısa ve tüyle olan köpekler için tüy sağlığı için önemli olan A ve E vitaminler kullanılabilir. Büyük ve kas yapısı güçlü bir köpek için ise D vitamini kullanılmalıdır. Mineraller vücuda direnç veren içerikledir ve her mamada olması gerekir.

Yağ ise vücuda enerji veren bir içeriktir. %3,7 ile 7 arsında olması gerekilir. Bu yüzden protein, yağ, vitamin ve mineral önemli içerikler denilebilir. Eğer kullandığınız mama sonucunda köpeğiniz hızlı kilo alıyorsa bu kötüye işarettir. Ayrıca aşırı kilo alıp, aşırı dışkılama, tüy dökülmesinin hızlanması, uyuma halinin devam etmesi, yaraların geç iyileşmesi ve sağlıksız mat bir görüntüsü varsa mamayı değiştiriniz. Bu noktaları uyguladığınız takdirde en iyi mamayı alacak ve köpeğinize en uygun beslenmeyi sağlayacaksınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Maması Rize

Köpek Maması Sakarya

Köpek Maması Şanlıurfa