Köpek Maması Ordu

 Köpek Maması Ordu

Köpek, köpekgiller ailesine mensup olan cins olarak 400’den fazla ırkı olan et ile beslenen memeli bir hayvandır. Yaklaşık olarak geçmişleri 12 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Uzun yıllardan beri insanoğlunun koruyucusu ve yakın dostu olmuştur. Aynı zamanda insanlar köpekleri avlanmalarında da kullanmaktadırlar.Günümüzde köpeklerinin büyük bir kısmı ilk başlarındaki görevlerinden farklı satılık köpek amaçlarda kullanılırlar. Genel anlamda evcil bir hayvan olarak görünen köpekler insanoğlunun en yakın dostu sayılabilecek hayvanlardandır.

Bu amaçlarla süs köpekleri de üretilmiş ve evcil hayvan beslemek isteyen kişiler için çok önemli olmaktadır. Köpek edinmek farklı zevklerin sonucunda oluşan bir durumdur ve bir hayli uzun süren bir iştir. Köpekler bakımları ve beslenmeleri bakımından sahiplerinin sorumlulukları altında bulundukları için köpek edinme süreci uzun sürmektedir. Köpek edinecek olan kişinin öncelikle karar vermesi gereken olay köpeğin bakımına çok iyi bakıp bakamayacağıdır. Köpeğin bakımını çok iyi gerçekleştiremeyecek kişilerin köpek edinmesi yanlış bir tutumdur.

Günümüzde gelişmiş ülkelerin hemen hemen hepsinde köpeklerin pet shoplarda satılması yasaklanmıştır. Genel anlamda barınak ve çiftliklerden belirli bir ücret karşılığında alınabilir ya da hayvan barınaklarında terkedilmiş olan ve sokakta yaşamaya bırakılmış sokak köpeği olarak adlandırılan köpekler ücret ödemeden alınabilirler. Köpek edinirken köpeklerin sağlıklı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Köpeklerin sağlıklı olup olmadığını öğrenmek için ise bazı kriterler vardır. Öncelikle alacak olduğunuz köpek can dostu olmalıdır. Kuyruğunu sallamalı ve enikse meraklı olmalıdır.

Köpek çekingen ya da korkak ise almanızı tavsiye etmemekteyiz. Alacak olduğunuz köpeğin gözleri parlak olmalı, gözlerinde akıntı olmamalı ve iç göz kapakları pembe ve pembeye yakın olmalıdır. Alacak olduğunuz satılık köpek yavrusu köpeğin derisi sıcak ve kuru olmalıdır. Nemli ve lekeli köpekler bir hastalığın habercisi olabilir. Bu yüzden nemli, lekeli ve kabuk bağlamış köpeklerden uzak durmanız gerekmektedir. Alacak olduğunuz köpek sağlam ve normal kiloda olmalıdır. Aksi takdirde bakımları zor olabilir ve sizlere hastalık bulaştırabilirler.

Edinecek olduğunuz köpeğin ırkı hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü ırklar genel anlamda farklı hastalıklara sahiptirler. Bu hastalıklardan köpeklerinizi tam anlamıyla arındırmanız pek mümkün değildir. Fakat bilgi sahibi olursanız yapacak olduğunuz bakımla bu hastalıkları en aza indirgeyebilirsiniz.Köpek yavruları yani halk tabiri ile enikler gelişebilmeleri için iyi beslenmeye iyi bakılmaya ve sıcak satılık köpek şefkatli bir ortama ihtiyaç duyarlar. Enikler sütten kesildikten sonra 6 aylık olana kadar günde en az 4 kez beslenmeye ihtiyaç duyarlar. 6 aylık olduktan sonra olgunlaşana kadar günde en fazla iki, olgunlaştıktan sonra ise günde 1 kez besin vermeniz gerekmektedir.

Köpeklerinizin tüm besin ihtiyaçlarını mamalar ile sağlayabilirsiniz. Köpek mamaları köpeğin ırkına cinsine ve büyüklüğüne göre tercih edilmelidir. Irka ve büyüklüğüne uygun mamalar verilmeli ve bakımları sağlanmalıdır.Köpeklerinizi güzel bir şekilde eğitmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde köpekler çevrenize ve size zarar verebilirler. Fakat eğitmeye küçükken yani enik diye tabir ettiğimiz zamanda başlamanız çok önemlidir. Çünkü ağaç yaşken eğilir atasözü bu işe bire bir örnektir. Küçükken ne kadar güzel eğitirseniz büyüdükleri zaman sizlere o kadar sadık bir dost ve arkadaş olurlar.

Köpeğinizin tuvalet ihtiyacını aksatmamanız gerekmektedir. Enikler uyanır uyanmaz dışarı çıkarılmalıdır. Çünkü onlar tuvalet ihtiyaçlarını uyanır uyanmaz gidermek durumundadırlar. Bu yüzden köpeklerinizin uyku saatlerini bilmeniz gerekmektedir.Köpeklerinize verecek olduğunuz her çeşit köpek maması Ordu ilçesindeki mağazamızdan temin edebilirsiniz. Köpeklerinize uygun ve en sağlıklı mamalar mağazamızda mevcut olmakla beraber köpekleriniz için gerekli olan diğer tüm ürünleri de bizler aracılığı ile temin edebilirsiniz. Bizleri seçtiğiniz için teşekkürler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Maması Rize

Köpek Maması Sakarya

Köpek Maması Şanlıurfa