Köpek Maması Osmaniye

 Köpek Maması Osmaniye

Hayvanlarda tıpkı insanlar gibi sevgiye muhtaç ve sevildiğinde ise bunun dışa vurumunu sergileyen hayvanlar arasında yer almaktadır. Tüm canlılar esasen sevgi gördüğü zaman karşısındakine bunu mutlaka yansıtır. Köpeklerde sabırla eğitildiği takdirde insana en yakın can yoldaşı olmaktadır. Nitekim polis köpekleri satılık köpek eğitildiği takdirde birçok narkotik aramasında, uyuşturucu maddeyi kolaylıkla bulabilmektedir. Y a da kayıp bir bireye ait bir kıyafeti koklatarak kayıp şahsın izine düşmektedir.

Hayatta en önemli olgulardan olan sevgi olmadan eğitim de olmaz. Bir köpek sahibi olmak istendiğinde, insanlar nasıl birbirlerinden karakter olarak farklı ise hayvanlarda aynıdır. Sahip olduğunuz her köpeğin bakımı da birbirlerinden farklılık gösterir. Hangi cins hangi ırktan bir köpeğe sahipseniz bakımını da ona göre yapmanızda fayda vardır. Köpek eğitiminde şayet bir aile içerisinde köpek sahibi olma fikri varsa eğitiminde de köpeğe mutlaka durması gerektiği yerin sınırlarının çizilmesinde fayda vardır.

Köpek sınırlarını bilirse, yaşanabilecek sorunlarda buna paralel olarak azalacaktır. Köpek kendisini ev sahibi gibi hissetmemelidir. Nitekim gerekli kurallar ve eğitimler verilmediği takdirde köpek evi sahiplenerek eve dışardan gelen bir misafire karşı sizi zor duruma düşürecek davranışlar içerisine girebilir. Yani köpeğin yerini bilmesi gerekmektedir. Köpek eğitiminde en temel husus bu olmaktadır. Bununla beraber de köpeğinizin beslenmesine dikkat etmeli mama ve su kabının düzenli kontrolü sağlanmalıdır.

Ev halkı nasıl temiz bir suyu hak ediyorsa köpek de temiz bir kaptan ve temiz bir su içme hakkına sahiptir.  Hijyenik olarak dikkat satılık köpek yavrusu etmekte fayda vardır. Buna paralel olarak da köpeğiniz için doğru olan mamayı seçmeniz ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstermenizde de fayda vardır. Mamada hayvansal ürünler ve soya bulunmamasına dikkat etmenizde fayda vardır. Soya son yıllarda GDO içerdiği için tüm canlıların sağlığını tehdit etmektedir. Bu nedenle insan sağlığı ne denli önemli ise hayvanlar da can taşıdığı için gerekli hassasiyet gösterilmelidir.

Mama içerisinde hayvansal ürünler ibaresi varsa dikkat etmek gerekmektedir. Nitekim hayvanın işe yaramayan atılması gereken kısımları mamaların içerisine konulmaktadır. Amaç protein oranını yükseltmek olsa da son derece sağlıksız bir mama ortaya çıkmaktadır. Almış olduğunuz mamadaki et miktarının da yüksek olmasına dikkat edilmelidir. Şayet tahıl oranının et oranından yüksek olduğunu görürseniz, bir kez daha düşünmenizde fayda vardır. Mamanın içerisinde pirinç bulunuyorsa bu durum arsenik bulundurması açısından risk oluşturabilme ihtimaline karşılık tercih etmede köpek sahibinin dikkatli olmasında fayda vardır.

Gluten ve pancar küspesi gibi maddelerde yine köpek sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu anlamda Acana marka köpek mamasının doğal olması taze mahsulden üretilmesi yüzde 80 protein ve yüzde 20 ise meyve sebze içermesi bu markayı tercih etmeye yönlendirmektedir. Alerjisi olan yavru köpek köpekler için tahıl içermeyen mama çeşidi, hiperaktif olan köpekler içinse bu kaybettiği enerjiyi geri kazanmaları için uygun olan mama seçeneği gibi birçok mama çeşidi bulunmaktadır.

Bununla beraber bazı köpeklerde obezite problemi olmaktadır. Obezite sorunu yaşayan köpekler için de Acana marka özel formüle ettiği mama çeşidi sayesinde köpeğinizi aç bırakmadan fazla kilolarından kurtulmasını sağlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz köpeğinizin günlük ne kadar mama alması gerektiğini bilmenizde köpeğinizin obezite problemiyle karşı karşıya kalmamasında önemli bir husustur. Köpekler yaşına, ırkına göre günlük alacağı miktar bellidir.

Günlük mama miktarını öğünlere bölerek köpeğinizi aç bırakmadan ya da fazla yedirmeden besleyebilirsiniz. Bununla beraber işlenmiş olan karbonhidratların köpeğin sindirimini zorlamasından dolayı tüketilmemesi kan şekeri açısından da son derece önemlidir. Köpek maması Osmaniye içinde birçok marketten kolayca temin edilebilmektedir.  Köpeğiniz sizin en sadık dostlarınızdan olduğu için uzun süre evde kapalı kalmamasına,  mamasının sağlıklı olmasına,  suyunun temiz olmasına dikkat etmeli ve köpeğinize sevgi göstermeyi ihmal etmemelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Maması Rize

Köpek Maması Sakarya

Köpek Maması Şanlıurfa